Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

de Oana in Prajituri, 26 Mai 2017 | 46913 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Toata lumea se bucura cand fac papanasi. Din aceste ingrediente iti vor iesi 4 papanasi mari si frumosi. Eu am pus dulceata de afine, dar sunt foarte buni si cu dulceata de visine, ceva mai acrisor. 
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

 

INGREDIENTE

    • Reteta de preparare a papanasilor 
    • 350 gr branza de vaci scursa
    • 240 gr faina
    • 1 ou
    • 80 gr zahar pudra
    • 1 pliculet praf de copt
    • coaja rasa de lamaie
    • 1 lingurita vanilie
    • ulei pentru prajit
    • Pentru servit:
    • dulceata de afine sau de visine
    • smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine:

Reteta de preparare a papanasilor 

Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie.

Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in compozitie si framanta lejer pana obtii un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Imparte aluatul in bile mai mari si tot atatea bile mai mici si cu mainile date prin faina. da forma de papanasi.

Modeleaza papanasii cu o gaura in mijloc si o bila micuta langa.

Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si prajeste la foc mic papanasii pe ambele parti. Nu da focul tare pentru ca se vor rumeni la suprafata si nu vor fi facuti la interior.

Scoate-i pe servetele de hartie sa se scurga de ulei si apoi serveste-i cu smantana si dulceata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu oreo