Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 18 Iul 2018 | 3242 vizualizari

 

Am venit la ceas de seara cu o rulada ciocolatoasa si cu bucati de capsuni...Ce spuneti, vreti o feliuta? Sau mai bine pregatiti si voi una sa vedeti ca este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 4 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 3 linguri sirop de menta
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 150 gr ciocolata
    • 200 ml frisca lichida
    • 4-5 linguri sirop de menta
    • capsuni
    • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu ciocolata si capsuni:

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia. La final incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le adaugati in compozitia de galbenusuri si amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnati compozitia si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 12-14 minute. Scoateti blatul din cuptor cand este gata. Il desprindeti de hartia de copt cat este fierbinte, il rulati si il puneti in hartie de copt, pentru a nu se desface. Il lasati sa se raceasca.

Crema: Intr-un vas mic de inox, puneti ciocolata rupta bucatele si 100 ml frisca lichida. Transferati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Dati crema la rece 2-3 ore. Dupa acest timp, o scoateti de la frigider, o mixati. Restul de frisca lichida, rece, o mixati pana devina spuma. Incorporati frisca si siropul de menta, in crema de ciocolata mixata, cu ajutorul unei palete. Spalati capsunile, indepartati coditele si taiati-le bucati mai mari.

Desfaceti blatul rece, puneti crema si o nivelati. Asezati bucati de capsuni din loc in loc, apoi incepeti si rulati cat mai strans. Inveliti rulada in folie alimentara si o dati la rece 2-3 ore. Se portioneaza, se pudreaza cu zahar si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

oanapl 1

25.07.2018, 23:13

Ce bunatate! E fix pe gustul meu!

diaconta 1

26.07.2018, 09:43

Ce rulada perfecta ai facut iarasi Bravo!
Fix pe gustul meu

Rocsi 1

26.07.2018, 19:53

Multumesc mult, fete dragi!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lamaie