Desert semifreddo cu orez

de Constelatialeu in Dulciuri, 21 Noi 2020 | 2134 vizualizari

 

Semifreddo "este o clasă de deserturi semi-congelate, de obicei, prăjituri pe bază de înghețată, cremă semi-congelată și anumite torturi de fructe. Are textura de spumă înghețată, deoarece este de obicei produsă prin unirea a două părți egale de înghețată și frisca. Omologul spaniol al acestui desert se numește semifrío. În bucătăria italiană, semifreddo este în mod obișnuit făcut cu gelato ca ingredient principal." Cam asta e ce am gasit pe net ca inseamna semifreddo...

 

INGREDIENTE

  • 100 g orez cu bob rotund
  • 400 ml lapte 3,5 % grasime
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie sau pastaie de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 lingurite zahar pudra
  • Ciocolata topita
  • dulceata de zmeura
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert semifreddo cu orez:

Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce orezul a absorbit tot laptele, apoi am lasat sa se raceasca bine. Intr-un castron am pus galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie, apoi am asezat castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce si-a dublat volumul . Am lasat la racit crema de galbenusuri. Smantana dulce, rece de la frigider, impreuna cu zaharul pudra le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma, am dat-o la rece. Dupa ce toate cele 3 preparate sau racit bine le-am amestecat. Intai am mixat orezul cu crema de galbenusuri si la final am incorporat frisca. Am pus compozitia in 4 forme de silicon si le-am bagat la congelator. Dupa cateva ore am scos formele de la congelator, am scos preparatul din forme si am ornat cu ciocolata topita si dulceata de zmeura. Un deliciu,mi-a placut foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semifreddo cu orez" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata italiana semifreddo