Desert strudel cu mere

de - Andreea - in Dulciuri, 13 Ian 2018 | 3529 vizualizari

 

Am ajuns si la reteta cu numarul 600 !!! Si m-am gandit sa va servesc cu un strudel de mere absolut delicios !!! 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 4 mere
  • 100 gr muguri de pin
  • 80 gr nuca
  • 80 gr migdale
  • 4 linguri cu pesmet
  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingura cu lapte
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 galbenus de ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu mere:

Incepem prin a curata merele de coaja si a le taia cuburi. Le stropim cu sucul de lamaie.

Intr-o tigaie antiaderenta punem untul si  pesmetul. Amestecam pana ce untul s-a topit si lasam pe foc mic circa 2-3 minute, amestecand in continuu.

Intr-un castron punem merele, migdalele maruntite, nuca maruntita, mugurii de pin si zaharul. Amestecam bine toate aceste ingrediente. 

Intindem aluatul de foietaj intr-o foaie cat mai subtire.

Presaram pe intreaga suprafata pesmetul, apoi punem amestecul de mere lasand marginile libere.

Inchidem aluatul parte peste parte, inchizand bine la capete .

Ungem aluatul cu galbenusul de ou amestecat cu lapte, apoi cu un cutit bine ascutit facem mici taieturi ( astfel vom evita ca aluatul sa se rupa in timpul coacerii).

Dam strudelul la cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, pentru 30 - 40 minute.

Lasam sa se racoreasca inainte de a-l servi.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

17.01.2018, 19:38

Arata minunat!

dicota 1

06.03.2019, 11:06

Cred ca anul asta o s-l incer si eu...
Arata nepamantean, like

- Andreea - 1

06.03.2019, 15:52

Multumesc Dicota...chiar este super bun !!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu caise