Desert tarta cu cirese si pere

de Oana in Prajituri, 7 Iun 2018 | 2715 vizualizari

 

Tartele cu fructe sunt preferatele noastre pe timpul verii! A iesit suuuper buna!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 ou
  • 3 linguri lapte
  • 100 g unt rece
  • ½ lingurita sare
  • 200 g faina integrala

Umplutura:

  • 1 kg cirese fara samburi (sau congelate)
  • 4 pere coapte
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri faina

Topping:

  • 100 g unt rece
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu cirese si pere:

Pentru blat, pune faina si sarea in vasul unui robot, adauga untul rece taiat cuburi mici si mixeaza pana obtii mici firimituri. Adauga oul si apoi laptele treptat, mixand usor pana obtii un aluat omogen si nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Pune-l apoi in folie d eplastic si lasa-l la frigider 15 minute.
Intinde apoi aluatul intre doua foi de copt si asaza-l intr-o tava de tarta de 26 cm. Pune-l la frigidel pana pregatesti umplutura.


Ciresele congelate lasa-le la dezghetat, apoi pune-le intr-o sita sa se scurga lichidul in exces. Daca folosesti proaspete, scoate samburii si lasa-le la scurs.
Curata perele si taie-le cuburi.
Amesteca intr-un castron ciresele si perele, apoi presara deasupra zaharul, scortisoara si faina si scutura bine castronul, sa se imbrace toate fructele.
Scoate tava din frigider si rastoarna fructele.
Amesteca ingredientele pentru topping cu mana sau cu robotul si rupe mici bucatele de aluat si pune-le peste tarta.


Coace tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 45 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Las-o la racit, apoi savureaza cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cirese si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Valclaudia 1

10.06.2018, 17:59

Grozava!

cristeena20 1

12.06.2018, 15:34

myamiii-o pun la favorite! cand iau cirese (inca nu am gustat anula sta) o sa ma joc cu tarta asta...mmmmm

Rahela Velicu 1

10.09.2018, 11:03

Arata minunat!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Roza