Desert tarta cu mere, nuci si stafide

de oanapl in Prajituri, 16 Mar 2017 | 6192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 370 g faina
  • 40 g zahar
  • 100 ml smantana
  • 150 g unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • umplutura:
  • 8 mere
  • 5 linguri zahar brut
  • zeama de lamaie
  • 50 ml apa
  • 50 g nuci
  • 20 g stafide
  • 1 lingura scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere, nuci si stafide:

Pui intr-un bol faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios, pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele.
Speli merele, le tai cubulete, le stropesti cu zeama de lamaie si le pui la calit cu apa si 5 linguri de zahat brut, pana cand scade apa si merele se inmoaie. Spre final, adaugi stafidele si nucile.
Ungi tava cu unt si o tapetezi cu faina. Din 2/3 din cantitatea de aluat, intinzi o foaie de aluat si o pui in tava, ridicand bordurile aluatului cam cu 2 cm, pentru a avea loc umplutura.
Torni compozitia de mere si tai surplusul de aluat.
Intinzi aluatul ramas si tai fasii late de 3-4mm si le impletesti cate 3, apoi le asezi ca un grilaj peste compozitia de mere.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 40-45 de minute. Cand este gata tarta, o scoti, o lasi sa se racoreasca bine si apoi o tai felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (14)

Valclaudia 1

18.03.2017, 08:32

ce frumoasa-i impletita!

oanapl 1

18.03.2017, 12:28

Multumesc!

Rocsi 1

18.03.2017, 19:16

Delicioasa, delicioasa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu banane si nuci