Desert tavalite in nuca de cocos

de cristeena20 in Prajituri, 9 Ian 2019 | 5870 vizualizari

 

Reteta asta o am din copilarie si o fac ori de cate ori imi vine dor de gustul copilariei . Am refacut-o de Craciun si a avut mult succes.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 400 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 4 linguri miere de albine
  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • praf de copt

Sirop:

  • 200 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 200 gr unt
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao neagra

Nuca de cocos

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tavalite in nuca de cocos:

Incepem sa facem blatul. Pregatim tava dreptunghiulara si o ungem cu margarina si o pudram cu faina.

Topim pe aburi intr-un bol ouale, zaharul, untul, mierea si laptele, amestecand cu un tel pana ingredientele sunt topite. Luam de pe foc si amestecam cu faina si praful de copt. Apoi turnam in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180º C.

Cand e copt blatul, scoatem si il lasam sa se raceasca. Apoi il taiem cuburi uniforme.

Facem un sirop din lapte, unt, zahar, rom si cacao pe care il fierbem pe aragaz, pana se leaga putin. Eu fac testul intr-un pahar cu apa rece-picur si daca picatura ramane la fund si nu se imprastie, sosul e gata.

Cufundam cuburile de blat in sos si apoi le tavalim in nuca de cocos.

Se servesc reci-a doua zi. Sunt deosebit de aromate si bune. Cam dulci dar se mananca in cantitate mica.

Pofta mare si sper ca vi-a placut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tavalite in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si branza de vaci