Desert Tiramisu cu banane

de Meea in Prajituri, 20 Apr 2019 | 2816 vizualizari

 

 Știi deja că îmi plac lucrurile diferite, nu? Dacă tuturor le place să meargă la mare, eu merg la munte. Bine, dacă tuturor le place sa meargă pe o insulă privată, mă resemnez și merg cu ei îți dai seama... ideea este că îmi place să încerc gusturi noi și să schimb puțin rețetele de bază. Desigur, nu subminăm rețeta delicioasă și gustul aparte de Tiramisu clasic, dar putem veni cu câte ceva nou de fiecare dată, nu? Și cum eu nu beau cafea deloc, s-a dovedit a fi rețeta mea favorită de Tiramisu. Crezi că te poți îndrăgosti de această prăjitură dacă nu mai are gust de cafea? POȚI! Dacă nu poți, încerci totuși....

         Îmi place la nebunie gustul bananei amestecată cu cacao și Mascarpone... pișcoturi moi și cremă pufoasă... încerc să îți fac poftă, dar s-a dovedit a fi o capcană. Mi-e poftă mie, rău de tot! Am făcut această delicioșenie de ceva timp, însă doar acum am apucat să o scriu și aici. Nu știu dacă ești la curent cu noutățile, dar recent postez rețetele pe InstaStory pe contul meu de Instagram și mai apoi, când am timp, postez rețetele și aici. Oricum, astăzi îți prezint un preparat ușor de făcut și rapid de făcut și și super delicios pe deasupra! Crezi ca poți cere ceva mai mult? Mă conformez...

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 100 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 3 linguri amidon
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 250 g Mascarpone
  • Ciocolată tăiată bucățele
  • Pișcoturi
  • Lapte cu cacao
  • 2 banane
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu banane:

Amestecăm oul, zahărul, apa și amidonul. Punem amestecul pe baie de aburi. După ce compoziția s-a îngroșat ca o budincă o lăsăm la răcit. Mixăm frișca lichidă. La acest pas eu am adăugat o cremă pentru gătit cu cocos. Nu cred că se găsește în România, dar i-a dat un gust aparte. Îți las o poză mai jos să vezi ce am folosit, dar dacă nu ai va ieși perfect și fără! Amestecăm frișcă bătută cu Mascarponele și crema de ou răcită. Punem și câteva bucăți de ciocolată.

 Împărțim crema în două. Asamblăm prăjitura astfel: un strat de pișcoturi înmuiate în lapte cu cacao, jumătate din cremă, bananele tăiate felii, al doilea strat de pișcoturi înmuiate, restul de cremă și pudrăm cu cacao.

 Lăsăm prăjitura la rece câteva ore. Știu că este greu, dar TREBUIE! Spor la treabă!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu banane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Egipteana