Desert Tiramisu cu ciocolata

de gaby_gabytza in Torturi, 5 Mar 2019 | 3773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 30 bucati piscoturi sampanie
  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 200 g ciocolata
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 ml cafea
  • cacao
  • decor
  • mure
  • ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu ciocolata:

Intr-un bol adaugam crema de mascarpone si o amestecam impreuna cu zaharul. Dupa aceea adaugam ciocolata topita si racita si mixam din nou. Separat mixam frisca lichida.

Treptat incepem sa incorporam frisca in compozitia de mascarpone si amestecam cu miscari usoare ca sa fie cat mai aerata compozitia

Pe un platou asezam doar inelul detasabil de la tava si incepem sa asamblam tortul. In interiorul inelului asezam piscoturi date prin cafea doar pe jumatate. Apoi completam si centrul platoului cu piscoturi date prin cafea. Rasturnam jumatate din compozitie si adaugam al 2-lea rand de piscoturi date prin cafea. Pudram cu cacao toata suprafata si rasturnam si restul de compozitie lasand cateva linguri pentru decor.

Dupa ce am terminat de nivelat crema, decoram cu restul de crema ramasa deasupra ( eu am avut o tenta sa fac ceva frumos, dar nu mi-a iesit :D) si pudram din nou toata suprafata cu cacao

Eu am format literele dintr-o ciocolata topita pe baie de aburi, am pus-o intr-un posh, iar pe o bucata de hartie de copt am scris numele baietelului meu si le-am lasat sa se intareasca.


Dam la rece si il servim cel mai bine a 2 a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca