Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

de oanapl in Prajituri, 21 Iul 2017 | 4797 vizualizari

 

Nu e Tiramisu reţetă originală, dar va va cuceri!
Vă doresc o zi frumoasă si vă invit la o prăjitură rapidă și răcoroasă!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • blat:
  • 23 pișcoturi (merg 28)
  • siropul de la compotul de piersici
  • cremă:
  • 1 conservă mare de piersici (undeva la 4 piersici mari)
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 3 gălbenușuri
  • 1/2 linguriță cardamon
  • 100 g de zahăr
  • 250 g mascarpone Delaco
  • 250 ml frișcă lichidă
  • pudră de roșcove (sau scorțișoară)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara:

Tiramisu reţetă originală

Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara.
Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă, în bain marie. Amesteci din când în când, până obții o cremă bine inchegată.
Amesteci bine mascarpone cu crema.
Bați bine frișca lichidă și apoi o amesteci cu crema mascarpone.
Inmoi pișcoturile în siropul din conservă si așezi jumătate într-un vas yena (dimensiunea 25 x 15 cm). Adaugi deasupra jumătate din piersicile tăiate cubulețe. Pui un strat de cremă, apoi un nou strat de pișcoturi, piersici și la final iar crema.
Pudrezi totul cu puțină pudră de roșcove / scorțișoară si ornezi cu piersici.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Xandrinne 1

24.07.2017, 09:38

Tare bun!

miki_a 1

25.07.2017, 08:28

Chiar îmi place! Folosesc și eu foarte des pudra de roșcove, mai ales în deserturile fetelor! Iar acesta e desertul ideal (mai ales că nu are nici cafea)!

oanapl 1

23.07.2021, 09:30

Mă bucur că vă place! Vă mulțumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si aluat faramitat