Desert tort clasic cu crema de vanilie si de ciocolata

de Rahela Velicu in Torturi, 6 Ian 2020 | 3532 vizualizari

 

Cel mai bun tort! " Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente creme:

  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri de faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 200 g de frisca lichida
  • esenta de rom
  • esenta de portocala

Ingrediente sirop:

  • 50 ml lichior crama de tiramisu
  • 50 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort clasic cu crema de vanilie si de ciocolata:

Mixam spuma ouale cu zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 21 de cm tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade.

Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul si faina si turnam in fir subtire laptele. Punem compozitia la foc mic si amestecam continuu pana cand se ingroasa ca o budinca. Impartim budinca in 2 boluri. Intr-un bol adaugam esenta de portocala, iar in celalalt adaugam ciocolata si esenta de rom. Amestecam bine sa se topesca ciocolata. Adaugam in fiecare bol de creme cate 100 de ml frisca lichida mihata si amestecam.

Taiem blatul in 3 si punem prima parte pe platou. Insiropam cu sirop facut din lichor amestecat cu apa calduta. Punem un strat de crema, adaugam alta parte de blat si insiropam. Urmeaza alt strat de crema, apoi ultimul blat. Ornam cu frisca si crema ramasa sau cum doreste fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort clasic cu crema de vanilie si de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini-tortulete cu ciocolata si caramel