Desert tort de biscuiti cu zmeura

de cristina1985 in Torturi, 24 Feb 2019 | 2898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 biscuiti mari
  • Sos de zmeura:
  • 500 g zmeura congelata
  • 150 ml apa
  • 2 lg amidon
  • 100 g zahar
  • Crema de vanilie:
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 zahar vanilinat
  • 4 galbenusuri
  • 3 lg amidon
  • 200 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti cu zmeura:

Se pregateste crema de vanilie : galbenusurile se amesteca cu zaharul,zaharul vanilinat,amidonul si putin lapte. Cand fierbe restul de lapte, se adauga compozitia de oua si se amesteca repede.Fierbeti 10 minute, pana se ingroasa (amestecand in tot acest timp).Se inchide focul si se pune zahar pudra cu o sita,deasupra, pentru a nu face pojghita.Se lasa la racit  iar cand este calda ,se amesteca cu untul  taiat cubulete (tot).Sa nu amestecati prea mult,pentru ca se poate taia!Trebuie intr-un singur sens,ca la maioneza,dar numai cat este nevoie.

Sosul de zmeura: Se amesteca 2-3 lg apa (din 150 ml )  cu amidonul si apoi se toarna peste restul de apa.Se pune la fiert cu zaharul si se amesteca 2-3 minute ,pana se mai dizolva (din zahar). Apoi puneti zmeura si lasati sa fiarba,la foc mic intre 10-17 minute, pana se ingroasa.Nu amestecati prea mult ,doar din cand in cand, pentru a-si pastra forma.Se lasa la racit.

Se pun 16 biscuiti intr-o tava ,se toarna jumatate din cantitatea de crema de vanilie, apoi alt strat de biscuiti,jumatate din sosul de zmeura,strat de biscuiti, crema vanilie,biscuiti, sos de zmeura  si apoi ultimul strat de biscuiti. Trebuie sa rezulte 5 straturi de biscuiti,si cate doua straturi din crema si sos zmeura.Se introduce in frigider,pentru cateva ore.

Se poate orna cu zahar pudra, crema de ciocolata, frisca . Eu prefer fara nimic deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni