Desert tort duo ciocolata cu oreo

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 25 Iul 2020 | 3120 vizualizari

 

Retete de vara
Un tortulet minunat pe care l-am facut pentru fetita mea de 1 Iunie.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 80 g faina
  • 30 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 50 ml apa fierbinte

Mousse:

  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 40 g amidon
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g biscuiti oreo
  • 600 ml smantana pt frisca
  • 15 g gelatina
  • 60 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort duo ciocolata cu oreo:

Pentru blat am mixat oul cu zaharul, un praf de sare, uleiul, laptele. Am adaugat faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. La final am incorporat treptat apa fierbinte. Am copt blatul intr-o forma rotunda detasabila de 20 cm.
Pentru mousse am mixat putin cele 2 oua intregi cu zaharul si amidonul. Puteti inlocui cele 2 oua intregi cu 4 galbenusuri.Am adaugat treptat laptele si apoi am fiert pana s-a ingrosat. Am luat crema de pe foc si am incorporat untul.
Am impartit aceasta crema in 3 boluri. Intr-un bol am adaugat ciocolata cu lapte maruntita, in al doilea bol am adaugat ciocolata alba maruntita si al treilea a ramas cu crema simpla. Am amestecat crema cu ciocolata pana s-a omogenizat . Am invelit cele trei boluri cu folie si le-am lasat pana s-au racit complet.
Dupa ce s-a racit crema am mixat smantana pentru frisca si am impartit-o in cele trei boluri. In bolul cu crema simpla am adaugat biscuitii oreo maruntiti.
Am asezat blatul pe un platou, in jurul lui inelul detasabil de la tava in care l-am copt si am imbracat inelul cu hartie de copt.
Eu am pregatit gelatina separat pentru fiecare strat de mousse.Am hidratat 5g gelatina cu 30ml apa, am incalzit-o putin si apoi am amestecat-o cu crema din bolul cu ciocolata de lapte. La fel am procedat si cu celelalte doua.Am pus primul strat de mousse de ciocolata cu lapte, apoi cel cu oreo si ultimul de ciocolata alba. Dupa fiecare strat de mousse am introdus tortul 15 minute la congelator si apoi am pus urmatorul strat de mousse.
Decorul nu este prea reusit, dar fetitei mele i-a placut.🙂In mijloc trebuia sa fie o fetita cu un balon. Nu prea mi-a reusit, dar ne putem imagina .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort duo ciocolata cu oreo" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si mascarpone