Desert tort Fanta

de Lau in Torturi, 16 Ian 2021 | 2310 vizualizari

 

retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 50 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 praf de sare
  • coaja de portocala
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • Crema de branza
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 150 g crema de branza
  • 200 g zahar pudra
  • esenta de rom
  • Budinca de vanilie
  • 1 plic praf budinca vanilie
  • 500 ml suc de portocale
  • 2 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Fanta:

Blat-Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam 5 min la viteza maxima a mixerului,reducem viteza la mixer si in fir subtire adaugam uleiul.

Intr-un bol amestcam faina cu praful de copt,coaja rasa de portocala,cacao.

Cernem deasupra la crema de oua si amestecam cu o paleta cu miscari usoare de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de  copt si dam la cuptorul incalzit pentru cca 35-40 min pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca blatul pe un gratar cat pregatim crema

Crema de branza-branza de vaci o pasam cu untul cu ajutorul unei furculite(eu am folosit blenderul)Adaugam treptat zaharul si mixam( cu mixerul )adaugam crema de branza,esenta si mixam pana ce se omogenizeaza.

Budinca de vanilie-Punem 400 ml de suc intr-un ibric la incalzit,restul il amestecam cu praful de budinca si zaharul,

Cand sucul sa incalzit adaugam amestecul si cu telul amestecam continuu pana ce capata consistenta unei budinci.

Ansamblare-pe un platou adaugam  inelul regalbil de la tava in care am copt blatul,Adaugma prima foaie,o insiropam cu suc de portocale,adaugam crema de branza,nivelam,adaugam a 2 felie de blat insiropam,adaugam crema de branza,adaugam ultima felie de blat-insiropam si adaugam ultima parte de crema,nivelam si dam la rece 10 min.

Adaugam budinca fanta cat este calduta,o nivelam,dam la rece 30 min inainte sa decoram tortul.

Eu am decorat pe margine cu frisca(care am amestecato cu 2 linguri budinca de fanta si cu ciocolata)

TIPS-URI

1

M-am inspirat de aici https://adygio.com/tort-fanta-cu-suc-de-portocale-reteta-video/

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Fanta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortulet cu budinca si ananas