Desert tort Lucia 88 de ani

de Constelatialeu in Torturi, 15 Aug 2022 | 1892 vizualizari

 

Azi este despre un om deosebit, mamaia cum ii spunem noi, chiar daca nu-i mamaia mea. Ea este prietena mea leoaica, pusa pe sotii si glume. Asadar si prin urmare i-am facut un tort, nu mi-a ieist mie cam ce am avut in minte, asa-i cand se strage oboseala , important ca a fost gustos tortul si sarbatorita satisfacuta.

 

INGREDIENTE

  • Blat -tava 35/25 cm
  • 8 oua mari
  • 230 g zahar
  • 150 g faina
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • un praf de sare
  • Crema
  • 300 g unt cu 82% grasime
  • 300 g fondant alb
  • 100 g ciocolata neagra Callebaut
  • 250 g mascarpone
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 3-4 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Decor
  • ciocolata topita
  • afine de cultura
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Lucia 88 de ani:

Blat :  Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea tare. Am adaugat faina cernuta, am amestecat cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat si nuca prajita si macinata, tot cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu pereti detasabili cu hartie d ecopt, am turnat compozitia in tava si am bagat tava la cuptortul preincalzit la 180 grade cca 35-40 mi, am facut testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.

Sirop : Apa cu zaharul le-am pus la fiert s adea in 2-3 clocote, apoi am stins focul si am adaugat esenta de rom, am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Untul moale la temperatura camerei l-am mixat 2-3 min. Separat am pus fondantul si ciocolata sa se topeasca pe baie de abur, am lasat sa mai scada temperatura apoi am luat putin cate putin din amestec si l-am incorporat in unt pana am obtinut o crema fina, dupa care am incorporat si mascarponele. 

Asamblare : Blatul racit l-am taiat in 3 parti, am insiropat prima parte si am intins un strat de crema, am adaugat a doua parte insiropata si am insins crema, peste care am asezat a treia parte insiropata. Am decupat tortul obtinut in 88 apoi am intins restul de crema si am decorat cu ciocolata topita si afine. Am dat tortul la rece pana a doua zi cand i-am cantat cu ''la multi ani'' sarbatoritei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Lucia 88 de ani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

laura_n 1

19.08.2022, 12:08

Sa va traiasca! Sanatate si zile senine!

Rocsi 1

19.08.2022, 20:38

La multi ani sanatosi pentru sarbatorita!

Panacris 1

24.08.2022, 10:01

La multi ani si multa sanatate mamaia Lucia! Important e gustul, care nu pute fi decat delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

ieri la 22:08

Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta

ieri la 15:31

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 13:13

Cartofi noi cu unt si marar - Reteta ucrainiana pentru o garnitura simpla si gustoasa

pe 21.05 la 19:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Jaffa