Desert tort Stefania

de violeta30 in Torturi, 30 Dec 2019 | 1588 vizualizari

 

Bunătăți pentru Crăciun

Un tort ușor și aromat făcut de Sfântul Ștefan pentru fiica mea și pentru că invitații au sosit prea devreme, nu am mai avut timp să-l ornez mai sofisticat. E la grabă 😊

 

INGREDIENTE

  • Un pachet de 400 gr pișcoturi
  • 5 iaurturi cu vișine marca 365 Mega Image
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 plicuri gelatină Dr Oetker
  • Cremă cu nuci rămasă de la cozonac
  • Folie alimentară din plastic
  • Bomboane Raffaello pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Stefania:

Punem folia de plastic în tava cu inel detașabil având grijă să tapetăm bine pereții pentru a nu se lipi crema. Așezăm pișcoturile atât pe fundul tăvii, dar și pe pereți, cu fața piscotului cu zahăr pe interior, respectiv în sus pe fundul tăvii.
Hidratăm gelatina în 100 ml apă și încălzim foarte puțin pe foc, având grijă să nu se încingă ca să nu distrugem gelatina ai adăugăm zahărul.
Crema
Într-un vas punem 200 ml de frișcă și iaurturile cu fructe și batem bine cu telul apoi adăugăm jumătate din gelatină.
Mie mi-a rămas cremă cu nuci și cacao de la cozonac și am amestecat-o cu 150 ml de frișcă lichidă până s-a făcut o cremă mai tare și am adăugat restul de gelatină.
Am pus prima cremă cu cacao și am dat-o afară la rece (fiind frig afară s-a răcit mai repede), apoi am pus crema de vișine și am lăsat la frigider până a doua zi.
Am ornat cu frișcă deasupra și am decorat cu bomboane Raffaello.
Ieftin, bun și ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Stefania" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru iubirea mea