Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

de anuta in Prajituri, 21 Mai 2019 | 2700 vizualizari

 

retete pentru mese in familie
O ceasca de ceai sau lap[te alaturi de cele mai delicioase fursecuri!!!

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 250 g unt sau margarina
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat(sau esenta)
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 150 g amidon de porumb (Gustin)
  • pentru ornat:
  • 200 g ciocolat alba topita
  • 100 g nuca de cocos deshidratata
  • 250 g miez de nuca prajit si maruntit
  • cateva bucati de rahat din fructe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba:

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul.
Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat. Aluatul se pune intr-o tava neunsa cu presa speciala pentru fursecuri, sub forma de floricele sau daca nu avem pistol pentru fursecuri, se pun gramajoare, usor distantate cu lingurita; o parte se lasa simple, iar floricelele se decoreaza cu bucatele mici de rahat din fructe si se da tava la copt, cca.20 minute, in cuptorul preincalzit, la inceput, primele 3-4 minute la foc iute, apoi la foc mic, pana se rumenesc usor pe margini.
Fursecurile se scot din tava si se lasa la racit.

Se topeste ciocolata cu o lingurita de unt sau cu o lingura de lapte sau frisca lichida, la bain marie, apoi fiecare fursec se trece prin ciocolata si apoi prin nuca de cocos deshidratata si prin miezul de nuca prajit si maruntit. Se dau la rece.


                                      Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Labute de ursuleti -fursecuri cu nuca