Dulce de leche

de Criss in Dulciuri, 24 Ian 2012 | 4993 vizualizari

 

De mult mi-am dorit sa incerc aceasta reteta, mai ales ca imi place tare mult caramelul insa pana acum n-am avut lapte condensat. Dar saptamana trecuta am primit comanda, astfel ca prima reteta incercata a fost acest dulce de leche. Inca nu stiu la ce-l voi folosi, oricum cred ca la ceva fursecuri pentru ca este foarte foarte dulce. Am vazut diverse metode de preparare a acestei creme insa am ales-o pe cea care mi s-a parut mai usoara si mai putin riscanta. :) Am vazut ce cea mai populara metoda e fierberea conservei in apa, insa existand riscul ca aceasta conserva sa explodeze, am ales o varianta safe si foarte comoda, prezentata de David Lebovitz.

 

INGREDIENTE

  • -1 cutie lapte condensat
  • -1 vas de yena
  • -1 vas mai mare in care sa incapa vasul de yena
  • -apa
  • -folie de aluminiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulce de leche:

Metoda de preparare a caramelului din lapte e foarte simpla. Punem laptele condensat in vasul de yena, pe care il acoperim cu folie de aluminiu. Intr-o tava punem apa si punem si vasul de yena acoperit. Introducem tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si lasam 1 ora si jumatate in cuptor, timp in care crema se va ingrosa si se va carameliza.

Foarte buna insa cam dulce pentru gustul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

24.01.2012, 20:21

RuxyRux 1

24.01.2012, 20:24

Minunat am retinut ideea mersi muuult!

Criss 1

26.01.2012, 06:20

Multumesc dragele mele. Ma bucur ca va place.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulce de leche