Dulceata de prune

de Pasiune pentru bucatarie in Dulceata / Gem, 4 Sep 2010 | 17703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 2 kg prune
  • * 800 g zahar
  • *zeama de lamaie(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Prunele se spala,se taie in doua si se scot samburii.Jumatatile de prune se pun intr-un vas,se presara zaharul deasupra si se lasa peste noapte la frigider.

A doua zi  se pun pe foc mare,se da in cateva clocote,apoi se lasa focul incet si se fierbe pana ajunge la consistenta dorita(eu am lasat-o cam 1 h si 20 de min,pentru a vedea daca s-a legat se pun cateva picaturi pe o farfurie si se lasa la racit,daca nu curge e gata).Se amesteca din cand in cand.

Borcanele se spala si se sterilizeaza in cuptor.Dulceata se pune in borcane,se pune un ciolofan(pentru siguranta) si se infileteaza capacul.Se pastreaza in camara.Mi-au iesit 3 borcane si jumatate(mici).

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune si pere