Dulceata din cirese de mai

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 26 Mai 2018 | 5063 vizualizari

 

La cules de cirese.....restul scrie in reteta, important este culesul, placerea de a te urca in varf de cires, sa privesti cerul.....si binenteles sa culegi cirese.....astea de mai sunt mai zemoase si mai putin dulci....cel putin asa au fost astea ...Eu am facut din 3 kg de zahar, reteta o scriu pentru 1 kg 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • o farfurie adanca plina varf cu cirese fara samburi
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din cirese de mai:

In primul rand mergem la cules de cirese, asta daca ai cires in curte, daca nu, le cumperi, dar farmecul e mai mare cand le culegi cu mana ta...1 cireasa-n cos, 3 in gura, pana seara reusesti sa culegi si de-o dulceata.....

Apoi le spalam si le scoatem samburii. Luam o farfurie adanca si o umplem cu varf cu cirese fara samburi, apoi le asezam intr-o cratita si punem 1 kg de zahar peste cirese. Lasam pana a doua zi ca sa-si lase sirop, apoi punem la fiert mai intai la foc iute, cand incepe sa se formeze spuma o adunam, apoi reducem focul spre mediu mic si lasam sa fiarba pana cand de pe lingura incepe sa curga siropul in picaturi rare nu in fir.

  Stingem focul si, daca este nevoie, luam spuma care a mai ramas, udam un prosop cu apa rece si acoperim cratita, lasam sa se raceasca bine, apoi asezam dulceata in borcanele sterilizate bine, capacim si depozitam in camara pentru cand vom avea musafiri la ''five o`clock'' sau facem clatite si diverse prajituri....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din cirese de mai" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de pepene galben