Faguri

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 11 Oct 2016 | 20209 vizualizari

 

Cand eram mici, mama ne rasfata mereu cu prajiturele, anii au treut si le-am uitat magia. Am regasit forma de faguri ascunsa intr-un dulap in balcon. Astfel, am readus bucuria copilariei, dar de aceasta data, in zambetul Rebecai.
Reteta este din caietul foarte vechi ("nascut" o data cu mine) al mamei.

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • un plic cu praf de copt
  • optional: esente
  • pentru umplut: crema de ciocolata (sau dulceata)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri:

Intr-un bol, spargem cele 6 oua si presaram zaharul.

Se adauga apoi uleiul, laptele si faina, praful de copt si esentele.

Mixam pana aluatul obtinut este omogen. Consistenta este ca cea a checului, o idee mai densa.

Forma de faguri se unge cu putin ulei si se asaza pe ochiul aragazului, lasand-o cateva minute pentru a se incalzi bine.

Cu ajutorul unei lingurite, luam cate putin din compozitie si o turnam pe forma incinsa (la o oarecare distanta, pentru a evita lipirea intre faguri).

Inchidem forma si o lasam pe foc aproximativ un minut, atat cat fagurii sa devina aurii.

Fagurii astfel copti se ung cu crema de ciocolata ori cu dulceata, dupa plac.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Daca sunt prea colorati, culoare maronie intensa, fagurii raman uscati. De aceea e bine sa se rumeneasca usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

laura_n 1

13.10.2016, 22:15

ce frumos ca dai nastere unor amintiri frumoase pentru minunile tale!

Dya Daniela Andrei 1

14.10.2016, 14:30

Multumim! Va pupam cu drag!

miki_a 1

16.10.2016, 11:13

Multumesc pentru reteta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Jerbo, o prajitura din copilarie