Falafel

de Brindusa in Mancaruri de post, 11 Feb 2010 | 12274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani naut pus la inmuiat peste noapte
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita coriandru, pudra
  • 1 lingurita chimion, pudra
  • putin chilli
  • sare, piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • pesmet (sau susan, faina) pentru imbracat chiftelele
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Nautul, nefiert impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul se amesteca intr-un mixer pana devin pasta. Se adauga condimentele si bicarbonatul si se mixeaza bine. Lasa pasta sa se odihneasca 1/2 ora.

Cu mana putin uda formeaza bile, pe care le dai prin  pesmet si le asezi pe o farfurie. Pune la incins uleiul intr-o tigaie.

Prajeste falafelul pe toate partile, pana devine auriu.

Se serveste cald, cu salata tabouleh (de patrunjel).

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Brindusa 1

12.02.2010, 23:49

Oana, mai intai am vrut sa fac eterna pasta de hummus, dar dintr-un impuls de moment a iesit falafel

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 15:47

Arata foarte bine,iar reteta merge rapid.Trebuie testat,l-am trecut la favorite.Felicitari

adry88 1

10.05.2011, 15:40

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu usturoi verde si naut