Farfalle cu mazare in crema alba

de - Andreea - in Farfalle, 11 Apr 2018 | 3237 vizualizari

 

Ingrediente putine si 20 de minute...atit trebuie pentru un pranz delicios ! 

 

INGREDIENTE

  • 320 gr paste tip Farfalle
  • 200 gr mazare
  • 120 gr Grana Padano ( sau parmezan)
  • 30 gr unt
  • 1\2 ceapa mica
  • nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu mazare in crema alba:

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi adaugam pastele. Le lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe cutie, amestecand din cand in cand.

Intre timp, punem o tigaie la foc potrivit. 

Cand tigaia s-a incins, punem untul si il lasam sa se topeasca. Adaugam ceapa tocata foarte marunt si lasam sa se caleasca circa 1 minut. 

Adaugam apoi mazarea ( eu am folosit congelata), 2 linguri cu apa, amestecam si lasam la foc iute pentru aproximativ 2 minute.

Adaugam apoi branza data prin razatoare, nucsoara si putin piper dupa gust. Amestecam in continuu pana ce branza s-a topit. Daca este necesar, adaugam 1-2 linguri cu apa astfel incat sa obtinem o crema. 

Cand pasta este fiarta, o scurgem bine de apa si o adaugam in tigaia cu mazare. Lasam la foc iute pentru 1 minut, amestecand in continuu.

Se servesc imediat ! 

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Bineinteles, tipul de paste folosit poate fi ales in functie de preferintele fiecaruia !

2

Mazarea poate fi inlocuita cu dovlecei taiati cuburi mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu mazare in crema alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu bacon si mazare