Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor

de RODIMUR in Farfalle, 31 Aug 2018 | 8314 vizualizari

 

Pastele nu sunt numai bune și pe placul multora, ci și ușor și rapid de preparat, pentru a face mâncăruri gustoase, atât pentru prânz, cât și pentru cină.

 

INGREDIENTE

  • 350 grame de farfalle
  • 130 grame de șuncă
  • 100 grame de cașcaval feliat Delaco
  • 50 grame de unt
  • 2 ouă
  • 150 ml de smântână grasă
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor:

Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare.

Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie feliuțe, iar cele două ouă se mixează cu smântâna și sarea, până la omogenizare.

Când pastele au fiert, se scurg de apa clocotită și se clătesc cu apă rece. Se lasă pastele să se scurgă și apoi se toarnă o jumătate din cantitate în tava termorezistentă. Peste paste se pune o jumătate din cantitatea de șuncă și de cașcaval, se presară sare și se toarnă o jumătate din compoziția de ouă și smântână. 

Se repetă straturile cu restul de ingrediente rămase și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se topește cașcavalul.

Preparatul se servește fierbinte, imediat ce este scos din cuptor.

TIPS-URI

1

Nu țineți prea mult preparatul în cuptor, să se rumenească, ca să nu se usuce, ci doar până ce se topește cașcavalul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

08.09.2018, 17:25

Adriana,

diaconta 1

13.09.2018, 21:00

Imi plac mult pastele la cuptor

RODIMUR 1

13.09.2018, 22:04

Claudia, mie-mi plac pastele cam în orice fel preparate...(și nu-i bine, că îngrașă...! ) Mulțumesc pentru vizitare...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 13:01

Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata

de Miha 9

pe 03.06 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate