Fasole alba si rosie cu bacon

de Rocsi in Mancaruri de legume, 3 Ian 2018 | 4713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 radacina mica patrunjel
  • 100 gr bacon cubulete
  • 1 cutie fasole rosie
  • 1 cutie fasole alba
  • 1/2 cutie rosii decojite cuburi - 200 gr
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 2 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole alba si rosie cu bacon:

Morcovul si radacina de patrunjel, le decojiti si le dati pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ceapa verde o taiati rondele.
Fasolea alba si rosie le scurgeti bine de zeama.
Intr-o cratita incingeti uleiul, puneti morcovul cu radacina de patrunjel, cateva linguri de apa si le lasati sa se innabuseasca.
Adaugati baconul si ceapa verde, amestecati, le lasati pe foc 2-3 minute.
Incorporati fasolea, apoi turnati 200 ml de apa fierbinte.

Presarati sare, piper si boia dulce. 
Acoperiti cu un capac si lasati 15 minute pe foc.
Dupa acest timp dati drumul rosiilor cuburi, adaugati cimbrul uscat.
Amestecati si mai lasati 3-4 minute pe foc.

Trageti cratita deoparte, lasati sa se racoreasca putin, apoi puteti servi.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba si rosie cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu carnati