Fasole batuta sau facaluita

de Ligia Bxl in Mancaruri de post, 18 Apr 2015 | 3263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4-5 catei de usturoi

Garnitura:

  • 3 cepe potrivite
  • 1 cutiuta de bulion concentrat
  • sare si piper
  • 1 lingurita de zahar( daca e necesar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta sau facaluita:

Am spalat bine fasolea si am lasat-o peste noapte la inmuiat.

Am scurs apa apoi am pus-o intr-o oala la fiert in cateva ape.

Am adaugat ceapa taiata marunt,morcovul la fel iar cartofii taiati mai mari si le-am lasat sa fiarba bine,am adaugat si sare,cimbrul si dafinul(am scos frunzele de dafin dupa ce au fiert),iar la final am adaugat piperul si usturoiul pisat marunt.Toate acestea le-am pasat cu blenderul pana a devenit o pasta fina.

Garnitura:cepele le-am taiat marunt si le-am calit in ulei(din cand in cand am adaugat apa)apoi am adaugat bulionul,zaharul sarea si piperul.

Aceasta garnitura se pune deasupra peste fasole atunci cand se serveste.

Merge tare bine cu aceasta fasole niste muraturi.

Sa aveti pofta! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta sau facaluita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta