Fasole cu ciolan 2

de Bya Ralu in Porc, 1 Dec 2017 | 3692 vizualizari

 

reteta facuta dupa Alex Cartu
tare buna!
La multi ani Romania!
"reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 1 ciolan sergiana
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 pastarnac
  • 1 cutie mica bulion
  • 2 frunze de dafin
  • ulei de masline
  • cimbru, boia picanta, piper, vegeta
  • marar proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan 2:

Fasolea se lasa cu apa, peste noapte, sa isi dubleze volumul.

Fasolea o fierbem in 3 ape diferite, dupa care o lasam sa se scurga bine si o punem intr-o oala mare, impreuna cu ciolanul, apa cat sa acopere si lasam la foc mic sa fiarba cam circa 2-3 ore.

Se scoate ciolanul fiert, se lasa sa se raceasca, dupa care se taie cuburi.

Ceapa se toaca marunt, morcovii si pastarnacul se taie cubulete, se pun toate la calit in ulei de masline, iar la final, adaugam usturoiul strivit si tocat marunt.

Bucatile de ciolan se pun inapoi in oala peste fasole, punem condimentele si legumele calite.

Bulionul se subtiaza cu apa si se adauga in oala, impreuna cu mararul tocat marunt.

Se lasa la fiert cam 20 minute, pana cand legumele sunt fierte si zeama mai scade.

Se serveste cu muraturi!

Hai, Romania!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan 2" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan