Fasole cu ciolan servita in paine de casa!!!

de Panacris in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2011 | 7420 vizualizari

 

Dupa ce am cercetat toate retetele de fasole servita in paine am creat o compilatie. Iata ce a rezultat!!!! Multumesc Oana si Silvia pentru idei!

 

INGREDIENTE

  • fasole alba boabe uscata 1000 g.
  • ciolan afumat 500 g.
  • ciolan proaspat 500 g.
  • morcov 2 bucati
  • ceapa 1 bucata
  • sare iodata, piper macinat proaspat, cimbru uscat, foi de dafin uscate
  • Ingrediente pentru paine
  • faina 1000 g.
  • apa 250 ml.
  • sare 10 gr.
  • zahar 15 gr.
  • ulei 15 ml.
  • drojdie uscata 45 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan servita in paine de casa!!!:

Fasolea se curata de impuritati, se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla.

Ciolanele se pun la fiert impreuna in apa rece si sarata, in oala "minune" pentr cca. 1 ora dupa ce a inceput sa fluiere. Fasolea se pune la fiert in apa rece dupa ce a fost prealabil scursa de apa in care a stat peste noapte. Se lasa la fiert cca. 1 ora. Intre timp se curata ceapa si morcovul, se taie marunt si se pune la dinstiut. Se adauga la amestecul de ceapa ciolanul fiert si dezosat. Se adauga si fasolea fiarta, si se mai lasa impreuna cca. 20 de  minute la fiert pentru a se combina gusturile. Intre timp se pregateste aluatul de paine, personal, am pus toate ingredientele la masina de paine, "cea de/a treia mana" , la programul de aluat. Dupa ce aluatul a fost framantat si crescut, l/am scos si dupa ideea lui Silviei, l/am pus pe un vas rezistent la caldura si am creat farfuriile pentru ciorba. A copt cca. 20 de minute. Am scos painicile de pe forme si am sevit ciorba de fasole, acompaniata de o salata de varza murata. Stiti vorba aceea " se bateau turcii la gura lor!", chiar asa s/a intamplat. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan servita in paine de casa!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (38)

Panacris 1

03.09.2012, 15:35

Multumesc Meri, a avut un succes teribil

Panacris 1

03.09.2012, 15:35

Mai ales, modul de servire

portiadelumina 1

03.09.2012, 16:04

Dacă nu zic multe e pentru că deja sunt râuri revărsate prin cerul gurii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu ciolan afumat reteta traditionala romaneasca