Fiadone

de miremirc in Prajituri, 28 Noi 2012 | 19120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de capra
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie (optional)
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fiadone:

Branza se scurge de apa, punandu-se intr-un tifon. Trebuie sa fie cat mai uscata. Radem coaja de lamaie cu ajutorul dispozitivului de taiat  si o aruncam in apa fiarta in care am pus un praf de sare. Lasam pe foc timp de 3 minute, apoi strecuram coaja .

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam apoi branza de capra (eu am folosit branza de vaci) si coja rasa de lamaie. Eu am pus si putina vanilie.

Pentru o textura mai fina, am folosit mixerul vertical. Separat am mixat albusurile de ou cu un praf de sare si le-am rasturnat peste crema de branza. Amestecam folosindu-ne de o lingura, prin rasturnare, de jos in sus, doar de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia, apoi o intindem intr-o forma rotunda (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor pentru circa 35 minute. Lasam prajiturica sa se raceasca, pudram cu zahar si taiem .

O reteta corsicana, rapida si delicioasa ! Nu prea e spornica.... :D

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fiadone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ankyy 1

06.11.2013, 19:42

oare o pot face cu branza de vaca? nu cred ca o sa imi placa cu branza de capra. adica imi place branza de capra dar nu in combinatii dulci. altfel ideea ma atrage

lacraelena 1

07.11.2013, 17:18

am facut-o si nu mi-a iesit, a crescut frumos apoi s-a lasat, mi-a iesit ca o omleta

VI 1

17.04.2017, 16:21

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de branza dulce cu fulgi de ovaz