File de somon cu piure de pastarnac

de AlexTeacher in Somon, 19 Oct 2017 | 6624 vizualizari

 

Ce poate fi mai usor decat sa pregatesti un peste delicios la tigaie, nu? Chiar si-asa sunt cateva detalii de care trebuie sa tii cont. Combinatia file de somon si piure de pastarnac este senzationala – somonul este un peste gras, iar aroma parfumata a pastarnacului echilibreaza perfect gustul.
 
Reteta video o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

Pentru fileul de somon:

  • 1 file de somon, curatat de solzi si oase
  • putin ulei de masline sau de struguri
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de fresh de lamaie

Pentru piure-ul de pastarnac ai nevoie de:

  • ½ pastaie de vanilie
  • 150 ml de smantana de gatit
  • 25 g de unt
  • 2 bucati de pastarnac
  • putina sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de somon cu piure de pastarnac:

Taie bucatile de pastarnac si pune-le la fiert in apa cu putina sare;

Pune semintele de vanilie la fiert, impreuna cu pastaia;

Odata fierte, scurge apa intr-un castron si arunca pastaia de vanilie;

Pune smantana de gatit pe foc, incalzeste-o bine si adaug-o peste pastarnac impreuna cu untul;

Blendeaza totul bine.

Adauga putina apa din cea in care a fiert daca doresti o consistenta mai moale;

Trece apoi totul prin sita;

Adauga putina sare peste daca e cazul;


Taie file-ul de somon bucati de 2 degete si jumatate latime;

Fa cate 1-2 crestaturi mici pe partea cu pielea pentru a preveni strangerea sa;

 

Pentru ca avem de-a face cu proteina, este foarte important ca tigaia sa fie extrem de bine incinsa. Astfel eviti lipirea pestelui;

 

Odata incinsa tigaia, pune uleiul in ea si adauga bucatile de peste intai pe partea cu pielea si preseaza bine fiecare bucata in parte cu o spatula;

 

Pune sare deasupra;

Cand bucatile de peste s-au albit pe jumatate, intoarce-le, adauga fresh-ul de lamaie si piperul si ia tigaia de pe foc;

Lasa bucatile de peste sa se gateasca in caldura din tigaie;

Somonul se serveste medium;

Daca intr-adevar il vrei bine facut, atunci il poti adauga inca 5-10 min in cuptor;

Serveste pestele cu piure-ul de pastarnac si-o sa vezi cat de bine se combina aceste arome;

Pielea crocanta a acestuia este un adevarat deliciu. Ea mai este denumita si bacon-ul marii. Ei bine, sper ca ti-a placut reteta mea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de somon cu piure de pastarnac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

ieri la 22:08

Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta

ieri la 15:31

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 13:13

Cartofi noi cu unt si marar - Reteta ucrainiana pentru o garnitura simpla si gustoasa

pe 21.05 la 19:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon la gratar