Frittata de zucchine

de retetele_tinei in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2014 | 5286 vizualizari

 

Pentru ca aceasta e prima mea reteta dupa foarte, foarte mult timp, timp in care mi-am incarcat bateriile si m-am bucurat de viata intr-un mod total diferit imi doresca sa fie pe gustul vostru, dragii mei cititori si la momentul potrivit sper sa o si incercati.
Despre aceasta Frittata cu zucchine, pot sa va spun ca e foarte lejera datorita faptului ca nu se foloseste mult ulei in realizarea ei si in acelasi timp este foarte gustoasa...pofta sa aveti!!

 

INGREDIENTE

  • 2 zucchine mai maricele sau 3 mai mici
  • 5 oua mari
  • 6 linguri parmezan ras/cascaval
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata de zucchine:

In primul rand, zucchinele se spala si se taie rondele.  

Separat ouale se bat pentru cateva momente. Peste ouale batute se adauga sare, piper si 5 linguri de parmezan. Se amesteca pana compozitia devine omogena, iar la urma se adauga zucchinele rondele. 

Pentru aceasta reteta se foloseste o tava rotunda, cu peretii detasabili. Pe fundul tavii se pune hartie de copt, apoi lingura de ulei de masline, iar cu ajutorul unei pensule se unge bine atat pe fundul tavii cat si pe marginiile ei. Compozitia se pune in tava, iar deasupra se mai presara o lingura de parmezan ras. Tava se da la cuptor pana cand frittata prinde o culoare frumos aurie.

Frittata coapta se lasa la racit in tava. Rece se poate servi alaturi de o salata de cruditati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata de zucchine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigei