Frunze de vita pentru iarna

de susu in Conserve, 8 Dec 2010 | 7518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Frunze de vita
  • Sticle de 0.5 l de plastic
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frunze de vita pentru iarna:

Se pregatesc sticle de plastic curate si uscate. Se ruleaza cateva frunze astfel incat sa intre pe gura sticlei. De preferat a se pune frunze de aceeasi marime ca sa facem sarmale de aceeasi dimensiune. Se introduc rulourile in sticla ajutandu-ne de o andrea infasurata in tifon ca sa nu rupem frunzele si ca sa ne fie mai usor le introducem pe margine sticlei pentru ca ele se vor desface un pic de indata ce le punem inauntru. Mai putem face unul sau doua suluri. Cred ca intra aproximativ 10 frunze in sticla, depinde cat sunt de mari frunzele. Se strange cu putere dopul sticlei in asa fel incat sa nu patrunda niciun pic de aer.

Se eticheteaza sticlele si se trece numarul de frunze pentru a stii cate sticle vom folosi. Cand avem nevoie taiem sticla la mijloc cu foarfeca avand grija sa nu taiem si frunzele. Se scot usor si se oparesc cu bors fiert. Sunt numai bune pentru sarmale si au un gust deosebit. Eu numai asa le pastrez, nu-mi plac cele cu sare sau congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frunze de vita pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

susu 1

08.12.2010, 20:18

Motanelule chiar asa fara nimic, daca le strangi bine sa nu intre aer nu ai treaba. Nu-mi plac deloc cele in saramura nu le suport si nici cele congelate, parca prind si un gust ciudat. Eu asa le fac mereu si le oparesc cu bors, sunt foarte bune.

kamy 1

08.12.2010, 20:55

ff interesant sa zic asa...frunzele in sticla...aer si dopul strans??atat??la anul pun si eu ca-i prea simplu asa nu-mi placeau nici mie alea in saramura s-au congelate 5f

mamaieelena 1

09.12.2010, 09:53

ingenios

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frunze de vita conservate