Fudulii de tauras - III

de Ina in Vita, 8 Feb 2012 | 17932 vizualizari

 

De data aceasta am recurs la o reteta vazuta la TV , dar marturisesc ca tot fripte pe gratar sunt mai gustoase :D

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. fudulii  de tauras ( 6 bucati )
  • otet
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin
  • 400 ml suc concentrat de rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • o ceapa
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fudulii de tauras - III:

   Crestam fuduliile pe o parte si  indepartam scrotul  cu mana sau ajutandu-ne de un cutit. Le sectionam apoi pe lung si lasam jumatatile de fudulii in apa rece cu otet, cca 60 minute, apoi le mai spalam in 2-3 ape, le scurgem bine  si le taiem in bucati mai mici. 

   Topim untul in tigaie si adaugam usturoiul feliat. Adaugam bucatile de fudulii , scurse bine , lasand sa se prajeasca usor. Turnam 100 ml vin si lasam sa se patrunda. 

   Separat, calim o ceapa in doua linguri de ulei sau unt, adaugam fuduliile ( scurse de sosul de vin ) si sucul de rosii. Potrivim de sare si piper si dam la cuptor pentru 10 minute.

   Presaram patrunjel verde si servim fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fudulii de tauras - III" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Adinuta 1

27.02.2012, 20:57

credeam ca n-am citit bine ... n-as manca. no waaaay

Ina 1

27.02.2012, 21:17

)) Adinuta

Panacris 1

21.04.2016, 08:14

-Miti- 1 08.02.2012, 22:32
deja a treia oara la voi isi flutura taurii fuduliile de sunt asa accesibile ) De tăuraș n-a gustat, dar niciodată nu-i târziu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fudulii de curcan cu praz