Fursecuri cu mac si lamaie

de divainbucatarie in Prajituri, 4 Noi 2010 | 6574 vizualizari

 

Iata o reteta foarte rapida de fursecuri.

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 2 linguri de mac
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 2-3 linguri de zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 3 picaturi esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: 40
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu mac si lamaie:

Amestecam pentru inceput faina cu praful de copt, zaharul si coaja de lamaie. Incorporam apoi untul. Adaugam zeama de lamaie si esenta de vanilie si mai amestecam putin. Aluatul obtinut il rulam, il punem in folie si il dam la congelator pentru 15 minute.
Il scoatem si taiem felii rotunde cu grosime de 2 mm. Punem fursecurile pe hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-12 minute. Daca le veti face mai groase, tineti fursecurile in cuptor mai mult timp, pana cand devin foarte putin maronii pe margine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

divainbucatarie 1

06.11.2010, 10:03

va multumesc, sunt gustoase si va trimit macar virtual cateva...

Teo 1

06.11.2010, 22:14

macul apare doar in titlul prajiturii?cat mac?tare mult imi plac !

divainbucatarie 1

07.11.2010, 11:28

cam 2 linguri... am uitat sa il trec, multumesc de atentionare

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brioşe pentru cafea