Fursecuri cu martipan si fistic

de MyFancyCake in Prajituri, 27 Dec 2011 | 3124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina,
  • 75 gr unt,
  • 1 ou,
  • 100 gr zahar,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • coaja rasa de la o portocale,
  • 250 gr martipan,
  • 50 gr fistic neprajit si macinat,
  • 2 albusuri
  • Reteta de martipan o gasesti aici: http://www.myfancycake.com/2011/12/martipan.html
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu martipan si fistic:

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framantam bine si mai adaugam cate o lingura de faina (daca este cazul) pentru a obtine un aluat nelipicios. Lasam aluatul la frigider 1 ora.

In acest timp pregatim umplutura: framantam martipanul cu albusurile de ou si cu fisticul. Intindem o foaie groasa de 30 mm si intindem umplutura, apoi rulam. Lasam rulada la rece de seara pana dimineata apoi o taiem felii. Coacem fursecurile la 170 grade Celsius timp de 30 minute sau pana obtine o culoare aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu martipan si fistic" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri