Garnitura cu cus-cus

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2018 | 7677 vizualizari

 

 Am folosit aceasta garnitura de cus-cus langa miel. Impreuna cu legume sotate si salata de cruditati s-au impacat de minune.  Merge bine si ca mancare de post insotita de cruditati sau muraturi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cus-cus mare [paste ]
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 4 cepe verzi
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ardei iute rosu
  • sare de Himalaya
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura cu cus-cus:

  1. Cepele se curata si se spala. Spalati ardeiul iute.
  2. Morcovul se curata si se spala. Spalati frunzele de patrunjel si le tocati.
  3. Taiati bucatele morcovul si tocati jumatate din patrunjel
  4. Eu am maruntit morcovul si patrunjelul cu ajutorul blenderului vertical in vasul acestuia.
  5. Morcovul mai poate fi razuit pe razatoare.
  6. Ceapa tocata rondele se caleste impreuna cu morcovul in ulei.
  7. Cand acestea au inceput sa se inmoaie, se adauga cus-cusul.
  8. Toate se prajesc la foc mic pana cand cus-cusul incepe sa se rumeneasca.
  9. In acest moment adaugati apa cat sa-l acopere. Sarati. Piperati usor.
  10. Lasati sa fiarba cu vasul acoperit la foc mic, respectand indicatiile de pe ambalaj.
  11. Daca este necesar, mai adaugati apa.
  12. Gustati la sfarsit si daca este necesar mai sarati sau condimentati.
  13. La servire decorati cu ardei iute rondele si restul de patrunjel verde.
  14. Cus-cusul se poate folosi garnitura foarte bine atat la fripturi, cat si la tocanite sau ca atare mancare de post.

                                            Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Inainte de fierbere cus-cusul se prajeste in ulei.

2

Cus-cusul se poate folosi garnitura foarte bine, atat la fripturi, cat si la tocanite sau ca atare mancare de post .

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

27.04.2018, 13:16

Daa , cleme , este de ciuguleala )

mihaelar63 1

27.04.2018, 13:17

Motane

mihaelar63 1

27.04.2018, 13:17

Laura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti