Garnitura de cartofi crocanti la cuptor

de Oana in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2018 | 11651 vizualizari

 

Extrem de deliciosi si usor de facut! Perfecti alaturi de o friptura sau de o salata.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi mai mari
  • 50 ml ulei de masline
  • sare si piper
  • boia dulce
  • usturoi granulat
  • ierburi uscate dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi crocanti la cuptor:

Curata cartofii, spala-i bine si apoi taie-i felii mai groase, apoi bastonase, gen wedges.

Incalzeste cuptorul la 200 grade C, pe treapta sus-jos +ventilator, daca ai cuptor electric, sau mediu spre tare la cuptorul cu gaz.

Mai spala o data cartofii, scurge-i bine de apa si pune peste ei uleiul de masline. Adauga apoi condimente dupa gust, sare si piper. Mie imi place sa le bun boia dulce, usturoi granulat, oregano, cimbrisor sau rozmarin. Amesteca bine cartofii si pune-i in tava de la aragaz, pe hartie de copt.

Asaza-i cu mana astfel incat sa fie intr-un singur strat. Pune tava in cuptor si lasa-i 20-30 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra. Nu este nevoie sa ii intorci (valabil pentru cuptorul electric. Pentru cel cu gaz trebuie intorsi.)

Serveste-i calzi alaturi de o friptura sau salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi crocanti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu unt si rozmarin