Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara

de Irina in Dulceata / Gem, 15 Sep 2014 | 5787 vizualizari

 

In premiera pentru mine, astazi am facut gem de prune! Am gasit in piata prune atat de coapte si dulci, ca m-am gandit ca nu e cazul sa mai adaug zahar. Am adaugat doar un pumn de miez de nuca si batoane de scortisoara pentru o aroma mai deosebita. :X
Iata, deci, reteta mea de gem de prune cu nuci:

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune brumarii
  • miez de nuca
  • 2 batoane de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara:

Am spalat bine prunele si le-am curatat de samburi.

Le-am pus la fiert intr-un vas, la foc mic, vreme de vreo doua ore. Prunele si-au lasat zeama si am avut grija sa amestec din cand in cand, pentru a nu se prinde de cratita. 

Am adaugat batoanele de scortisoara, iar aproape de final am adaugat si miezul de nuca. 

Daca vi se pare ca nu e suficient de dulce, puteti sa-i adaugati zahar treptat, pana ii potriviti gustul.

Cand gemul e legat bine, adica zeama a scazut si nu mai curge usor din lingura, e gata! 

Am pus gemul inca fierbinte in borcane. 

Din cele 3 kg de prune am facut 4 borcane cu gem. 

 

TIPS-URI

1

daca nu e suficient de dulce puteti sa-i adaugati si cateva linguri de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu miez din samburi