Gogonele in saramura

de Bunica in Muraturi, 23 Sep 2009 | 23155 vizualizari

 

E bine ca iarna sa ai de toate in camara ta , chiar daca rafturile magazinelor sunt pline cu tot ce-ti doreste sufletul.

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • usturoi
  • morcovi
  • cimbru
  • telina
  • ardei iute
  • hrean
  • sare
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele in saramura:

Se spala gogonelele,se pun in borcane alaturi de cateva rondele de morcovi, 3-4 catei de usturoi la borcan, o crenguta de cimbru, o floare de marar, un ardei iute (dupa gust), telina frunze sau radacina si 2 bucatele de hrean.

Peste toate acestea se toarna saramura (o lingura de sare la 1 l. de apa) in care dupe gust se poate pune o ceasca de otet.

Se capsaza borcanele si se pun in camara.

TIPS-URI

1

Eu la castraveti si la gogonele pun si cateva frunze de visin (dau o aroma aparte , o frunza la un borcan de 800 g).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele in saramura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Dana Cristea - pusikmea 1

04.04.2010, 12:34

am pus anul asta un butoi de 40 l...si nu mai stiam reteta, in loc de 1 lingura de sare la 1 l de apa, am pus 2...deci va dat seama ce a iesit

Laly 1

07.09.2010, 00:27

bunica vreau si eu un borcanel

Mitinita 1

28.09.2011, 10:13

iar merg pe mana bunicii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogonele si pepenasi in saramura a la Nico