Gogosari cu struguri

de lia maria in Muraturi, 4 Oct 2011 | 6903 vizualizari

 

Este conserva de muratura preferata de familia mea si v-o recomand cu mare drag. Fina, dulce acrisoara, aromata, delicata si tare de efect langa o friptura de orice fel ! V-am convins ?

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 10L.
  • 2 kg gogosari mari
  • 4-5 morcovi
  • 1 radacina telina cu tot cu Frunze
  • 1,5 kg struguri albi cu boabe mari
  • Solutia:
  • 3 l apa plata
  • 1,25l otet
  • 650g miere de albine
  • 625ml ulei
  • 2 linguri cu varf, sare grunjoasa
  • 1 lingura, boabe de piper
  • Foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu struguri:

Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor.

Luam cate un gogosar, punem in el o rondea de morcov, una de telina si-l umplem cu boabe de struguri. Deasupra fiecarui gogosar umplut, punem cate un capacel din telina sau morcov, pentru a nu-i permite umpluturii sa iasa.

Asezam gogosarii in borcanul dinainte spalat si uscat, unul peste altul, fara sa-i presam prea tare.

Preparam solutia din ingredientele de mai sus, o punem la fiert, o lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte o turnam in borcan peste gogosari. Legam bine borcanul cu celofan dublu, apoi cu hartie cerata si-l invelim in paturi groase, pentru 1- 2 zile, dupa care, etichetam borcanul si-l depozitam in camara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

adry88 1

08.10.2011, 21:28

foarte interesant

Panacris 1

25.09.2012, 21:13

Super tare! Am tot auzit, nu am gustat niciodata, dar va fi in plan toamna asta Intrebarea mea este, pot folosi struguri negrii???Multumesc!

sabiradu 1

26.09.2012, 09:10

Doamnwe ce mult imi placeau si nu i-am mai facut ,cu struguri hamburs sunt grozav de aromati .Felicitari Lia arata exceptional gogosarii tai .

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet