Gogosi

de tanyapatap in Dulciuri, 14 Mai 2014 | 13866 vizualizari

 

Am incercat gogosile facute de bucataras Motan,multumesc ptr reteta au iesit extraordinar de bune :D

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 gr unt
  • 30 gr drojdie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Am folosit ingredientele tinute la temperatura camerei.

Am pus drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (pana a crescut) la un loc calduros.Am pus faina intr-un castron mare,am facut o adancitura in mijloc unde am pus maiaua dupa ce a crescut,am adaugat ouale,restul de zahar,zaharul vanilat,un praf de sare,untul si laptele cate putin si am amestecat.Am framantat un aluat elastic care nu sa lipit de mana.Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul la caldura cam 1h.Am intins o foaie de 1 cm grosime si am taiat cu un pahar forma rotunda.Am mai lasat sa creasca 30 min.Am incins o cratita cu mult ulei cam 4-5 cm inaltime(cam 1 litru de ulei).Am prajit gogosile in uleiul incins pe rand,le-am intors pe ambele parti pana sau rumenit.Am scos gogosile pe un servetel de bucatarie ptr a absorba uleiul si le-am pudrat cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si gustoase reteta cu drojdie