Gogosi cu mere(de post)

de Dea_Dea in Mancaruri de post, 11 Apr 2013 | 5656 vizualizari

 

Minunateee!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina integrala
  • jumate de cub de drojdie
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare

UMPLUTURA:

  • 3 mere
  • 1 lingura zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu mere(de post):

Faina se pune in castron , se pune zaharul sarea, esenta de rom, iar in mijloc se pune drojdia dizolvata in apa calduta.

Se adauga pe rand apa si se amesteca bine pana devine aluat, se acopera si se lasa la dospit 50 min 60 min.

Merele se curata si se dau pe razatoare, se pun in cratita , se pune zaharul si scortisoara si se calesc la foc mic si se lasa sa se raceasca.

Cand aluatul este dospit se indinte foaie si se fac forme(. rotunde , floare...)

Pe o parte se pun merele iar cu cealalta parte se acopera si se apasa pe margini sa nu iasa afara cand se coc.

Se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc potrivit 20-30 min.

Se pudreaza cu zahar.

 

P.S. Am facut si ceva impletituri :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu mere(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

11.04.2013, 22:47

Sunt prea bune sa nu pap cateva

RuxyRux 1

11.04.2013, 23:48

Cred ca da...cu faina integrala...ma gandesc ca ai pus si zahar brun sa fie in ton

Sim0na 1

12.04.2013, 10:10

Cred ca-s tare bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vara, din cartofi