Gogosi de post cu mere si banane

de Lau in Dulciuri, 4 Oct 2011 | 6799 vizualizari

 

by epurasha

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 1 cub drojdie
  • 50 g ulei
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 4 linguri apa calda
  • 150 g iaurt vegetal
  • 100 g zahar
  • esenta de lamie
  • 1 mar
  • 1 banana
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post cu mere si banane:

Intr-un pahar se amesteca drojdia cu apa calduta si o lingura de zahar, se lasa 10 minute sa faca besicute deasupra.

Se cerne faina intr-un lighean, se adauga zaharul si sarea. Se amesteca si se face gaura in mijloc, unde se adauga drojdia, iaurtul amestecat cu bicarbonatul. Framantam adaugand ulei treptat, apoi acoperim cu un prosop curat. Lasam la dospit o ora, intr-un loc ferit de curent.

Intindem o foaie, adaugam banana si marul taiat cubulete. Se presara zahar deasupra fructelor si rulam cat mai strans. Taiem rondele, le presam putin cu mana. Se prajesc in baie de ulei incins.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post cu mere si banane" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu iaurt si ciocolata