Gogosi impletite, despletite, furioase, vesele, innodate, deznodate.....

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Dec 2016 | 7265 vizualizari

 

Treaba sta asa, ca era musai sa fac ceva pe repede inainte, ca la orele 11 aveam invitatie la o fasole cu ciolan, asa ca am pus repede de niste gogosi depletite, impletite.......

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 800 g faina + 100 g ( a mai fost nevoie, a cerut coca)
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt topit
  • sare
  • esenta de rom
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi impletite, despletite, furioase, vesele, innodate, deznodate.....:

Intr-un castron, cernem faina. Separat, punem laptele cu zaharul sa se incalzeasca putin, sa fie cald, nu fierbinte, adaugam esenta de rom. Amestecam 2 linguri de faina cu drojdia si adaugam laptele caldut, lasam sa creasca  maiaua 10 min. Topim untul. In castronul cu faina facem o adancitura, punem ouale, un pic de sare, amestecam si apoi punem maiaua crescuta si incepem sa amestecam bine, mai adaugam faina daca este cazul; la mine a fost si apoi incorporam untul topit. Transferam aluatul intr-un castron uns cu ulei, il acoperim cu folie si lasam la loc cald sa creasca cca. 1 ora. Apoi intindem o foaie si decupam gogosi, pe unele le-am facut impletite, dezpletite, taiate cu forma, innodate, cum mi-a venit, asa am facut. Le-am lasat sa se odihneasca 5-10 min, cat am pus eu tigaia cu ulei la incins, apoi le-am prajit pe ambele parti, le-am scos pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei, apoi le-am pudrat cu zahar. Si-am plecat sa savuram o fasole cu ciolan.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi impletite, despletite, furioase, vesele, innodate, deznodate....." nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi/briose cu crema de vanilie si ciocolata