Graten de legume pe pat de cus cus la slow cooker Crock-Pot

de Rita Ilies in Slow Cooker, 22 Mar 2016 | 3621 vizualizari

 

slow cooker Crock-Pot mi-a fost alături din nou, iar cu ajutorul aparatului de gătit am pregătit câteva rețete inedite de post, special pentru voi.
Cred că v-am mai spus... slow cooker Crock-Pot mă scutește mereu de prea mult timp petrecut în bucătărie. Am timp să fac și alte lucruri pentru că el lucrează în locul meu. În loc să stau să amestec prin oale, îmi dedic timp mie și celor dragi. Unde mai pui că nici nu consumă prea mult. Cam atât cât consumă un bec între 75 și 150W pentru modul Low și între 150 și 210W pentru modul High.
 

 

INGREDIENTE

1 țelină mică

1 morcov

1păstârnac

1 ceapă roșie

100 g dovleac plăcintar

10 cm rădăcină de praz

1 legătură leurdă

150 ml apă

2 linguri ulei de măsline extravirgin

sare roz

piper

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Graten de legume pe pat de cus cus la slow cooker Crock-Pot:

Am spălat și am curățat toate legumele. Le-am tăiat, apoi le-am pus împreună cu apa în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital. Le-am potrivit gustul cu sare și piper, am adăugat uleiul de măsline și le-am lăsat să se coacă timp de 3 ore pe funcția ”low”.

Dacă doriți, spre final puteți să presărați pesmet rumenit deasupra, însă eu am ales să montez legumele pe pat de cus cus, astfel, pesmetul nu îți mai avea rostul. Sosul de verdețuri l-am pregătit în 5 minute.

Am mixat într-un blender frunze de ridichi, leurdă și spanac împreună cu stock-ul lăsat de legume și o lingură de amidon de porumb. Le-am pus 2-3 minute într-o cratiță pe foc și am amestecat continuu până când amidonul s-a gătit.

Am aranjat totul pe o farfurie imediat ce sosul a fost pregătit. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Graten de legume pe pat de cus cus la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Mere umplute cu fulgi de ovaz, stafide si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L