Gravy De Ceapa

de Anamaria Cook in Sosuri, 3 Noi 2012 | 8913 vizualizari

 

Acest sos este specific bucatariei britanice preparat de cele mai multe ori din sucul ramas dupa prepararea fripturii la cuptor. Eu am optat astazi pentru gravy-ul de ceapa usor de preparat perfect cu orice fel de carne.

 

INGREDIENTE

  • unt pentru prajit (cam 50g)
  • o ceapa
  • 2 cuburi condiment vita diluate intr-o cana cu apa calduta (daca preparati friptura la cuptor folositi si sucul ramas in tava)
  • o lingura faina
  • o lingurita otet balsamic
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gravy De Ceapa:

  Tocati ceapa marunt si caliti-o in putin unt pana ce devine transparenta apoi adaugati otetul balsamic si lasati la foc mic pentru 5 minute avand grija sa nu se lipeasca sau sa se arda.

  Adaugati lingura de faina in tigaie peste ceapa calita si amestecati energic sa nu se prinda.

  Turnati supa de vita (obtinuta din cuburile diluate) si lasati sa fiarba la foc mic pentru 10 - 15 minute minute pana ce sosul se ingroasa, potriviti de sare si piper.

  Serviti peste  friptura preferata sau sausage and mash.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gravy De Ceapa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos de rosii italian