Guguluf aromat cu stafide

de La Ancuta in Prajituri, 2 Iun 2011 | 7367 vizualizari

 

Au inceput sa-mi placa silicoanele (doar cele din bucatarie :)))). Asa ca zilele trecute mi-am mai achizitonat unul, si anume o forma pentru guguluf iar ieri am testat-o cu un guguluf aromat si bun.

 

INGREDIENTE

  • 220 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 45 g amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri rom
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 220 g faina
  • 1 praf de copt
  • 60 ml lapte
  • 60 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 60 g stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aromat cu stafide:

Punem stafidele la inmuiat in rom.

Intr-un bol mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc. Adaugam untul moale si amidonul si mixam pana se omogenizeaza.

Adaugam apoi vanilia, romul si coaja rasa de lamaie. Cernem jumatate din cantitatea de faina si o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in aluat. Urmeaza laptele si frisca dupa care amestecam pana se omogenizeaza.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa.

Cernem restul de faina si o adaugam in aluat alternand cu cate o lingura de spuma. Amestecam usor de sus in jos. Continuam pana incorporam toata faina si toata spuma.

Scurgem romul de pe stafide si le stergem cu un servet de bucatarie apoi le adaugam in aluat.

Ungem tava de guguluf cu unt si turnam aluatul in tava. Nivelam si dam la cuptor la 170 de grade timp de 40-50 de minute.

Scoatem din cuptor si rasturnam pe un gratar de bucatarie. Lasam guguluful sa de racoreasca apoi pudram cu zahar.

Este foarte pufos si aromat si perfect langa cafeaua de dimineata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aromat cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu banane