Inghetata cu capsuni si rubarba

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 28 Mai 2013 | 2897 vizualizari

 

Un nou desert cu capsuni si rubarba...

 

INGREDIENTE

  • 250 grame capsuni;
  • 170 grame rubarba;
  • 6 linguri iaurt grecesc;
  • 6 lingurite miere;
  • 1 lingurita extract de vanilie;
  • 20 grame radacina ghimbir razuit;
  • 125 grame zmeura; 
  • zeama de la o jumatate de lamaie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu capsuni si rubarba:

1. Capsunii se curata de frunze si se spala.

2. Rubarba se spala, se sterge, se taie cubulete si se pune in blender impreuna cu capsunii.

3. Peste capsuni se adauga iaurt, miere, ghimbir razuit, extract de vanilie. Se adauga rubarba si se dau prin blender pana se fac pasta.

4. Zeama de lamaie se adauga pentru a evita formarea firisoarelor de gheata. 

5. Se toarna intreaga compozitie intr-un recipient si se lasa la congelator pentru minim 2-3 ore.

6. Zmeura se taie bucatele si se distribuie uniform in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu capsuni si rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Corinuta 1

29.05.2013, 12:31

Si eu vreau!

Panacris 1

29.05.2013, 15:06

Am văzut și eu rubarbă la LIDL,cîteva fire 10 lei. Și când îmi aduc aminte că la noi, în copilărie (În Oțelu-Roșu) creștea pe marginea drumului

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

29.05.2013, 15:34

Panacris,la Lidl le-am gasit si eu dar nu eram grozave, mi-ar fi placut un pic mai rosii o sa caut si in piata

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce