Islere

de daniela in Prajituri, 8 Dec 2011 | 13885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  250 g de faina,
  • 200 g unt
  •  100 g nuci macinate
  •  70 g zahar pudra
  • un plic cu zahar vanilat.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Aluatul este simplu si clasic . Toate se amesteca (untul trebuie sa fie moale) , nu se framinta foarte mult, doar pina ce se omogenizeaza si se da la rece . Eu de regula fac aluatul de seara pentru dimineata dar se poate folosi si daca sta doar o ora la rece. Se ia cite o bucata de aluat, se intinde cu sucitorul pe masa, foaia cam de 4 mm si se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar de tuica, cu marginea subtire, data mereu prin faina .


Se coc cam 15 minute, pe foaie de hirtie, si se lucreaza atent la scoatere deoarece sint tare fragede. Crema de ciocolata cu care se lipesc doua cite doua este o crema simpla de unt cu zahar si ciocolata neagra ( fara ou, fara nimic pentru islerele rezista mai mult timp ), eventual o picatura de rom, sa ii schimbe gustul. Dupa ce le-am lipit doua cite doua, le glazurez cu glazura de ciocolata sau pur si simplu cu ciocolata topita in care am pus un pic de ulei si apoi sint doua variante de decorare, eu le folosesc pe amindoua: rostogolesc islerele pe cant prin nuca macinata si apoi pun bombonele peste ele sau le las sa se usuce glazura si apoi le decorez cu fir de glazura de diferite culori(din ciocolata alba colorata )
Sint foarte aspectuoase, foarte gustoase si copiii care vin la colindat intotdeauna sint tentati sa ia o astfel de prajiturica !

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

ryta 1

15.02.2014, 16:33

diaconta 1

09.09.2015, 08:52

La multi ani!!!!

Ancutsa 1

09.09.2016, 16:16

Tare frumoase prajiturile!
La multi ani, draga Daniela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Islere dupa reteta lui Nagymama!