Islere cu crema de nuca

de Panacris in Dulciuri, 30 Dec 2016 | 4643 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori ;)
Chiar daca a trecut Craciunul, colindatorii tot mai vin, cu plugusorul, steaua si apoi cu sorcova. Deci trebuie sa fiu pregatita ;) Daca le-am sarit de Craciun,  islerele nu pot lipsi de sarbatori, asa ca le-am readus pe lista de bunatati pentru Anul Nou ;) Asa ca am modificat un picut reteta original, ca deh, asa imi sta in fire. Spor si pofta buna! 

 

INGREDIENTE

  • 300 g făină albă 000 
  • 150 g untură de porc 
  • 50 g unt 
  • 2 bucăți ouă 
  • ½ linguriță sare de mare
  • 1 plic praf de copt 
  •  cca. 100 g smântână cât cuprinde ptr frământat 
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 125 g unt 80% grasime 
  • 100 g zahăr pudră 
  • cca. 100 g nucă măcinată aromatizată cu scorțișoară și zahăr 
  • 100 g glazură de ciocolată 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu crema de nuca:

Făina se amestecă cu untura, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei. Praful de copt se adaugă la amestecul de făină.

Se frământă totul până se obține un aluat elastic, adăugându-se smântâna, puțin câte puțin.

Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă sau paharul, pentru a se obține fursecurile.

Islerele obținute  (cca. 30 bucăți  perechi!) se pun în tava tapetata cu foaie de pergament și se pun la copt, în cuptorul preincins, pentru cca. 20 de minute, la foc mediu.

Între timp, untul se freacă cu zahărul pudră și nuca măcinată, până se omogenizează.

Islere se unesc cu această cremă.

 Se toarnă glazura de ciocolată și se lasă la rece până a doua zi. Apoi se rotesc prin nucă măcinată, ca să se acopere crema ieșită pe margini.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baclava rulouri